Vertegenwoordiging Luxemburg minimumloon

Minimumloon Luxemburg

 

icoon-luxemburg-minim-loon.jpg

De regels in Luxemburg zijn nog aan verandering toe en op dit moment is er besloten om even te wachten met het aanbieden van de vertegenwoordiging tot dat de regels “gesetteld” zijn. De brancheorganisatie in Luxemburg is bezig om versoepeling van de wetgeving aan te vragen zoals in Oostenrijk is gebeurd.  In Oostenrijk is de aanpassing met een aantal maanden aangepast en versoepeld.

 

De wetgeving is van toepassing op alle chauffeurs die in loondienst zijn of via een uitzendbureau/payrollorganisatie worden ingezet op:

 

 • internationale transporten van of naar Luxemburg

 • cabotageritten in Luxemburg

  Registratie

  Chauffeurs moeten voor iedere rit geregistreerd worden, hiervoor moet een account aangemaakt worden op de website. Op de pagina staat ook een invulhulp. https://guichet.itm.lu/edetach/

  Voor de registratie van uw chauffeurs heeft u de gegevens van uw vertegenwoordiger in Luxemburg nodig, evenals de volgende documenten nodig van uw chauffeurs:

 

 • Originele/gewaarmerkte kopie van A1-verklaring

 • Originele of gewaarmerkte kopie arbeidsovereenkomst

 • Originele of gewaarmerkte kopie loonbetalingen

  Alle documenten moeten opgemaakt zijn in de Duitse of Franse taal

  Minimumloon

  Chauffeurs die arbeid verrichten in Luxemburg, moeten voor die tijd minimaal het Luxemburgse minimumloon krijgen. Dit is afhankelijk van leeftijd en kwalificaties en ligt gemiddeld tussen de 11,55 en 13,86 euro per uur.

  Documenten in de cabine 

  Het is op dit moment niet helder welke documenten chauffeurs in de cabine bij zich moeten hebben. Zodra dit wél bekend is, vermelden we dit op onze website.

  Handhaving en boetes

  Het is op dit moment niet duidelijk of en zo ja wanneer er gestart wordt met de handhaving van deze nieuwe wetgeving. Op overtredingen staan boetes tussen de 1.000 en 5.000 euro per chauffeur en in geval van herhaling binnen twee jaar boetes van 2.000 en 10.000 euro. De boete is gemaximeerd op 50.000 euro.