+31 (0) 251 319076support@nebutransport.nl

Media berichten

 

Beurs in München op 9 juni 2013 geplaatst 11 juni 2013

Firma eventmal.de, Petra Blume heeft een leuke blog geschreven over onze aanwezigheid op de beurs in München.

Klik hier om het blog te lezen.

 

Hausmesse van Elvis AG op 16 juni 2012 geplaatst 2 juli 2012

Op 16 juni vierde Elvis AG feest in Knüllwald-Remsfeld wegens de opening van een nieuw overslaggebouw.

De hal was ten behoeve van het feest uitgerust als een ware beurs, en wij stonden daar natuurlijk ook met onze wel bekende stand.

Hieronder een korte impressie

   

De bedrijfsauto RAI 2012 te Amsterdam geplaatst 11 mei 2012

Heeft u ons bezocht op de bedrijfsauto RAI van 17 tot en met 21 april jl. in Amsterdam?

 

Dan heeft u misschien wel onze tuinkabouter gezien? Hij heeft een ruwe beurs gehad want op een gegeven moment lag hij aan diggelen maar desalniettemin kon er gewoon geraden worden. Een aardige mevrouw van de radio bestuurbare wagens en een potje superlijm heeft de prijsvraag gered! Er moest geraden worden hoeveel liter limonade onze kabouter tijdens de openingstijden van de beurs heeft uitgeschonken.

Deze week hebben we alle scores uitgezocht en de volgende winnaar heeft een fel begeerde iPad3 gewonnen:

 

Patrick Sentveld van het transportbedrijf Rumping Transport BV

Onder toeziend oog van de burgemeester van Beverwijk Dhr. J.F.C. van Leeuwen is vanmiddag de prijs uitgereikt.

 

Nogmaals van harte gefeliciteerd!

 

   

   

   

 Jaap Rumping, Marja Broers, Patrick Sentveld, Myrthe Broers, Han van Leeuwen

 

Nieuwsberichten op bedrijfsauto.com  geplaatst 10 mei 2012

Frankrijk voert Ecotax in.
Frankrijk voert vanaf volgend jaar een Ecotax in op regionale wegen. Lees hier alles over de laatste stand van zaken. 

Bulkaangifte BTW Duitsland.
Nebu heeft nu mogelijkheden om bulkaangifte te doen voor BTW-teruggave in Duitsland.
 

 

Nabeschouwing IAA 2010 geplaatst 1 oktober 2010 

De hele beurs is wel een hit geweest! We stonden naast de Volkswagen en de MAN en dat heeft enorm veel toeloop gecreërd en we mogen dan ook spreken over een zeer tevreden beurs. Anders dan de vorige jaren zijn er beduidend meer contracten geschreven wat ons zeer goed doet natuurlijk! De mensen kennen ons al van de buitenlandse BTW terugvordering en de tol- en diesel kaarten voor Europa maar er sprongen wat diensten uit waar we echt van geprofiteerd hebben.

Voor de accijns terugvordering in België was voor vele Duitsers nog een nieuw begrip en we hebben dan ook nog een klant binnengehaald die van 2009 nog ± € 14.500,= terug kan verwachten! Die man was door het dolle en eigenlijk had hij geen tijd om even met ons te praten maar 5 minuten later... was hij klant. Dat is toch echt een voldoening!

Daarnaast gaan er tegenwoordig vele transporteurs naar Scandinavië en wij hebben daardoor een tolkastje, de BRO BIZZ waar vrachtwagens van 9-20 meter maar liefst o.a. 48,69% korting op de Øresund brug. Ook dit sloeg goed aan daar de kosten van het kastje zeer laag zijn en je de kosten er al na 1 keer uit hebt.

Wat verder ook nog een hit was; de healthtax in Spanje de zogezegde Céntimo Sanitario. Dit is een bedrag van max 4,8 cent per liter (Dit is per regio verschillend) dat de transporteur volgens de EU te veel heeft betaald in Spanje. De Spaanse regering heeft echter nog geen terugbetaling geaccepteerd dus het is nog niet zeker maar als je niets probeert dan krijg je nooit wat. Het kan nog een paar jaar duren maar vergelijk het met de kwestie met de Franse BTW van 1996/2000. Dat heeft veel bedrijven flink geld opgeleverd! Laten we dus maar hopen dat deze wet er ook doorkomt.

Om voor de Health Tax (als de wet wordt aangenomen) in aanmerking te kunnen komen moet de transporteur zich nu al registreren om verjaring stil te leggen. Wie weet komt er net zoveel of zo niet meer uit dan toentertijd uit Frankrijk of meer natuurlijk. Ik hoop jullie onze beleving van de beurs te hebben medegedeeld en tot de RAI want daar zijn we uiteraard ook weer aanwezig.

Met vriendelijke groet,

Myrthe Broers